Hvor længe holder en kølecontainer sig? (Generelt)

af pjl, tirsdag 10. december, 2019, 20:49 (405 dage siden) @ kme

I forbindelse med den genstartede silkevej, hvor man kan køre godstog fra Tyskland til Kina på 11-13 dage, melder tanken sig om fx. at køre dansk svinekød til Kina.

Efter hvad jeg har læst mig til, drives kølecontainere af eget dieselanlæg. Kan en kølecontainer klare sig på én optankning (hjemmefra) eller skal de tankes undervejs?

Det varierer lidt alt efter anlæg, mere generelt er det omkring 48 timer under fuld belastning. De fleste (alle?) kølecontainere er designet så de kan modtage ekstern strøm, de er på ekstern strøm når de står på containerskibet og i langtidslageret på havnen. I det nord/østlige hjørne af container-terminalen i Aarhus kan du se langtidslageret, hér er de såkaldte reefer-points på en art stillads så man kan stille 4-5 stykker ovenpå hinanden.

En kølecontainer kan holde temperaturen i 1-6 timer afhængigt af vejret udenfor, det forlænger antalet af timer som kan dækkes af dieselanlægget, men 11-13 dage er nok alligevel i overkanten.

Men... man kunne laver reefer-points på togene.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen