Hvor længe holder en kølecontainer sig? (Generelt)

af pjl, tirsdag 10. december, 2019, 20:49 (42 dage siden) @ kme

I forbindelse med den genstartede silkevej, hvor man kan køre godstog fra Tyskland til Kina på 11-13 dage, melder tanken sig om fx. at køre dansk svinekød til Kina.

Efter hvad jeg har læst mig til, drives kølecontainere af eget dieselanlæg. Kan en kølecontainer klare sig på én optankning (hjemmefra) eller skal de tankes undervejs?

Det varierer lidt alt efter anlæg, mere generelt er det omkring 48 timer under fuld belastning. De fleste (alle?) kølecontainere er designet så de kan modtage ekstern strøm, de er på ekstern strøm når de står på containerskibet og i langtidslageret på havnen. I det nord/østlige hjørne af container-terminalen i Aarhus kan du se langtidslageret, hér er de såkaldte reefer-points på en art stillads så man kan stille 4-5 stykker ovenpå hinanden.

En kølecontainer kan holde temperaturen i 1-6 timer afhængigt af vejret udenfor, det forlænger antalet af timer som kan dækkes af dieselanlægget, men 11-13 dage er nok alligevel i overkanten.

Men... man kunne laver reefer-points på togene.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Asynkronlokomotiver
Asynkronlokomotiver
Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om anvendelsen af asynkrone motorer i danske, svenske og tyske lokomotiver. Under 1977 provkörde den norska statsjärnvägen (NSB) och den danska statsjärnvägen (DSB) en ny lokomotiv type DE 2500.
 Læs artiklen 

DSB plakat 1949

DSB plakat 1949
DSB plakat 1949 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen