LNVG køber halvandendækkertogsæt fra Alstom (Generelt)

af andersj @, Aalborg, fredag 26. februar, 2021, 12:48 (49 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen


Mon det er dødsstødet til dobbeltdækkervogne fra Görlitz?

Øh, nej. Bombardier havde også et bud i kurven på dette udbud på togsæt, men ikke noget, der er linket til en (eventuel) overlevelse af hverken den ene eller den anden site.
Bemærk dog, at der i gennem en del år har været overflyttet opgaver fra Görlitz til Bautzen (der vist endda pt. er den mest digitaliserede togfabrik i Verden) og at disse to sites generelt benævnes som et samlet "Saxonia" værk.

/L

Beklager, det var også dårligt formuleret. Jeg mente Twindexx vognene som jo, i hvert fald på det tyske marked, er ved at være dømt ude pga. krav om togsæt i udbuddene. DB har allerede udrangeret mange af vognen fra 90'erne uden klimaanlæg og bygget til 140 km/t, men allerede nu er de begyndt at udrangere vogne fra 00'erne med klimaanlæg og bygget til 160 km/t. Så hvis man ønsker dobbeltdækkervogne så er brugtmarkedet efterhånden så stort at det ikke kan svare sig at købe nyt.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen