Job som lokofører (Generelt)

af RasmusD, tirsdag 06. april, 2021, 22:22 (11 dage siden) @ JackC

Uddannelsen foregår som en blanding af teoriundervisning på en offentligt ejet skole (enten NEXT i Ballerup eller EUC Syd i Tønder) og praktikkørsel hos den jernbanevirksomhed, man er er ansat hos. Uddannelsen tager cirka 11 måneder. Modsat piloter tager man ikke uddannelsen først og finder et job bagefter - man skal først ansættes i en jernbanevirksomhed, og derefter tager man så uddannelsen. Der er mere eller mindre fuld løn undervejs.

DSB, Lokaltog, Nordjyske Jernbaner og vist også Midtjyske Jernbaner uddanner folk den vej. DB Cargo uddanner ikke selv, og vist heller ikke Arriva. De plejer at hente folk ind fra DSB, når de mangler.

DSB har lige haft en overtallighedsrunde hvor de sagde farvel til 50 lokomotivfører, så de starter nok ikke nye hold lige foreløbigt (omvendt blev der vist aflyst tog henover påsken fordi der ikke var lokomotivførere nok, så hvem ved). Jeg tør ikke sige hvordan det er hos privatbanerne.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen