Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Mere gods på banen. (Trafikpolitik)

af MYMXnord, Frederikshavn, 23/11 2013, 21:04 (3809 dage siden) @ ulca

Ingen tvivl om at intentionerne var der da man etablerede Frederikshavn:

http://www.jernbaneklub.dk/jernbanen/2002/blad6-2002stenarailferry.pdf

Vi har idag et særdeles godt godsareal med op til 2000 meter sport anlagt for ikke ret lang tid siden. Der er heller ingen tvivl om at Stena Line troede på ideen med godstransporter via Frederikshavn. MEN virkeligheden var en anden.

Rigtigt meget vand er løbet i bækken siden. Stena Scanrail anløber idag Frederikshavn med lastbiler/trailere der skal videre via E45. En trafik der retfærdiggør en fortsat drift med jernbane færgen Sten Scanrail.
Vi så dog en akut opgave i 2012 der gjorde at alt kunne lade sig gøre. Et færgeleje og anlæg i Gøteborg blev reetableret på kort tid da jernbanen i Nordjylland lå foran en større ombygning af Vendsysselbanen. Og da en finsk kaptajn havde påsejlet jernbanebroen over Limfjorden var gode råd dyre. Stena Scanrail blev kaldt ind som reserve.:-)

Umiddelbart tror jeg ikke på vi kommer til at se gods via Frederikhave, tiltrods for vi jernbane entusiaster gerne så det. Måske er den eneste mulighed for at se godstransport med en GM i front at der endnu engang er en finsk kaptajn der påsejler jernbanebroen over Limfjorden????.
Denne sandsynlighed er for mig på niveau med regelmæssig gods på Vendsysselbanen via Sten Scanrail.

--
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak