Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Debatoplæg til erhvervsområde på Lolland (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 23/12 2014, 11:16 (3415 dage siden) @ Anders Madsen

Lolland Kommune har udsendt et debatoplæg til en ny lokalplan over et erhvervsområde, hvor man fremhæver, “at arealet er egnet til støjende erhverv og tung industri”. Lokalplanområdet ligger ved siden af jernbanen og nær motorvejen til den faste forbindelse over Femern Bælt i Rødbyhavn. I den anledning har undertegnede fremsendt høringssvar på vegne af Landsforeningen Danmarks Jernbaner med forslag til indhold af en kommende lokalplan med jernbanen som omdrejningspunkt. For at understrege jernbane-muligheden i lokalplanen over for kommunens forvaltning, har jeg også indsendt en indsigelse som privatperson.

Der kommer givetvis intet ud af det, men nu skaber det i det mindste opmærksomhed i den lokale presse:
[image]
Folketidende d. 7. november 2014

For at fuldende denne tråd skal det medtages, at Økonomiudvalget i Lolland Kommune endeligt vedtog lokalplan for erhvervsområde ved Finlandsvej og Sulkavavej i Rødbyhavn d. 11-12-2014

I den forbindelse havde kommunens forvaltning behandlet de indkommende høringssvar og meget kortfattet meddelt nedenstående til indstillingen:

Landsforeningen Danmarks Jernbaner samt en borger fra Nakskov ønsker, at der i den endelige lokalplan skal være retningslinjer for udlægning af sporanlæg og mulighed for, at gods kan transporteres og omlastes på jernbanen via eksisterende jernbanespor. Teknik- og Miljømyndigheden vurder ikke, at det vil være muligt, da den nye motorvej afskærer jernbanen.

Der kom således intet ud af høringssvarerne. Trods den opbakning høringssvarerne giver til Lolland Kommunens eget ønske om fortsat jernbaneforbindelse til Rødbyhavn!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel. Pris 250 kr.

Læs mere
Valby Gasværk
Valby Gasværk

Valby Gasværk åbnede i 1907 og fik fra starten leveret kul fra gashavnen i Københavns havn via en 5 km lang jernbane ejet af gasværket. Her er historien om Valby Gasværks jernbane, lokomotiverne og vognene.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak