Avatar

Varde Vest remise

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 21/5 2014, 09:15 (3631 dage siden) @ Steffen Vester

Hej i forumet. :-)

Hej Steffen

Det er en interessant bygning og et interessant modelbygningsprojekt.

Er der nogen her inde i forummet af stor jernbanehistorisk viden, som kan fortælle noget om Varde Vest's besynderlige remise - dens historie og ombygninger - og supplere med fotos? Jeg har pløjet mig igennem stort set alt, jeg kunne finde i bøger og på hjemmesider. :-(

Det handler muligvis også om at kigge de "rigtige" steder - og det kunne f.eks. være i byggesagsarkivet hos Varde Kommune.
Et byggeri som dette må have afstedkommet afløbssager (regnvand og spildevand), og hertil hører som oftest noget tegningsmateriale, der kunne bruges som udgangspunkt for modelbyggeri.
Alle de øvrige papirer, licitationssager og korrespondance, f.eks. anmeldelse af ændringer, ansøgninger om tilbygninger, osv., fortæller ofte i sig selv interessante historier, men disse skal muligvis søges i banens arkiv ?.

I denne smukke bygnings tidlige år underskrev man ofte med svungne bostaver og "Ærbødigst", skrevet med fjerpen eller fyldepen, og tegningsmaterialet var der virkelig stil over - så det kan i sig selv være en spændende oplevelse at dykke ned i arkivmaterialet for sådanne herlige gamle bygninger.

God arbejdslyst! (og vis gerne resultatet af modelbyggeriet frem på f.eks. Signalposten). :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg
Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om udviklingen og anvendelsen af fjerntog i Danmark og Norge med hovedvægten på lyntog og IC3-tog.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak