6 billeder fra VBV

af Bent Hansen, 25/8 2015, 14:00 (3176 dage siden) @ Tommy Nilsson

Hej.

Noget endnu ikke inddateret materiale viser, at VBV havde endnu to Henscheler: Henschel 20578/1920. Den havde VBV nr. 6 og var i Thyborøn omkring 1931. Den er det imidlertid heller ikke, for den var nyere. Sandkassen var højere end domen, sidevindusåbningens og dørens bagkant flugtede, og den havde oval fabriksplade!

Der ses endnu en Henschel hos VBV, men Alfred Hansen har betegnet den som ukendt. Det er den på foto #3 Den er kendetegnet ved at være nittet. Der ses i mange samlinger sorte vinkelkantlister. Desværre er den som sagt ukendt. Det er i hvert fald en af maskinerne på fotoene. Udførelsen med kantlister ses også på en af de maskiner, Henschel leveret midt under krigen til anlæg af Rømødæmningen! De var imidlertid krigskram, som næppe overlevede dæmningsbyggeret? Henschel kunne jo have haft andre designere, der syntes om kantlister? VBVs Henschel er ikke en af dem fra Rømødæmningen.

Nu tror jeg ikke, jeg kommer videre uden arkiv, men nu ved vi da, hvad det ikke er!

Mvh. Bent Hansen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Hedehusene Skærvefabrik A/S
Hedehusene Skærvefabrik A/S

I 1892 stiftede ingeniør Peter Madsen "P. Madsens Skjærvefabrik og Grusgrav ved Hedehusene" og startede dermed gruseventyret i Hedehusene. Her er historien om virksomheden med fokus på både de smalsporede og de normalsporede baner samt de tilhørende lokomotiver.

Læs mere

Jernbanebøger

Nærumbanen 1900-2000

Nærumbanen 1900-2000. Pris 300 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak