Lensgrevelige rejsevogne

af Adam Estrup, 12/8 2016, 15:18 (2832 dage siden)

I forbindelse med research til en bogudgivelse søger jeg viden om, hvilke grevskaber i Danmark, der måtte have haft private togvogne.

Mine foreløbige undersøgelser har vist, at lensgreve Reventlow havde eget togsæt således, at han kunne befordres rundt mellem sit baroni på Fyn (Brahetrolleborg), grevskab i Sønderjylland (Sandbjerg) og ditto på Lolland (Pederstrup/Christianssæde).

Dertil kommer, at landets største grevskab, Brahesminde på Fyn, inkl. Hvedholm, Steensgaard, Østrupgaard, Damsbo m.m.m., også skulle have haft egen togvogn (og i øvrigt angiveligt gik bankerot meget hurtigt efter lensafløsningen netop fordi lensgreven havde en passion for tog).

Mit spørgsmål er om ovenstående oplysninger kan bekræftes, dernæst om nogen i dette forum kender til andre grevskaber som eksempelvis Bregentved og Holsteinborg der også havde egne togvogne til transport rundt i landet.

Med venlig hilsen

Adam


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Det militære sidespor ved Næstved
Det militære sidespor ved Næstved

I slutningen af 1800-tallet spillede jernbanerne en stor rolle i tilfælde af krig - og dem var der mange af i Europa. For at skaffe en hurtig forbindelse mellem Køge-Næstved banen og Slagelse-Næstved banen blev et militært forbindelsesspor anlagt nord for Næstved station.

Læs mere
ContecRailSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak