Rindum mergelleje

af Bent Hansen, lørdag 13. april, 2019, 20:50 (74 dage siden) @ T. Rithmester

Hej.

Er blevet bedt om se på dette billede. Billedet kendes ikke i forvejen.

I den ringe opløsning er det ikke til at se noget. Jeg kan dårligt, om lokomotivet har ovale eller firekantede vinduer med en svag runding af hjørnerne. Heller ikke dom og sandkasse på kedelryggen kan jeg se. Skorstenen har måske er ret bred krans forneden, eller er det et synsbrdrag?

Tiden kunne godt være før Første Verdenskrig? Fotografen er fra Ringkøbing, så vidt jeg kan se, men er hans navn bekendt?

Jeg ser en sø samt et tog med overjord, tror jeg. Og toget skal læsse af? Et vandbygningsarbejde? Hvide Sande? Her gravedes nyt udløb, men de mange graner i baggrunden taler imod.

Hanning med flere Sogne Mergelselskab? Her kørtes materialer til Lem station til Hvide Sandebyggeriet, men ikke så tidligt?

Rindum var jo lige startet, og var der så meget vand i graven fra starten? Næppe?

Havde fotografen været udenbys? Måske?

I Hvide Sande havde de et lok med en krans om skorstenen. Det vil jeg godt undersøge, men det tager nok et par dage.

Mvh BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar
Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.
 Læs artiklen 
DB Cargo
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen