Paul Arzens

af Steffen Dresler @, søndag 22. september, 2019, 13:14 (396 dage siden) @ frank

Kære Frank Kruse (og alle I andre selvfølgelig)

En af de ting der gør denne hobby spændende, er jo OGSÅ konstruktørerne og designerne. Og Frankrig har bidraget meget positivt med begge, men desværre i den germanske sprogæts område ofte ikke så kendt. Men her altså designeren Paul Arzens. Pudsigt nok kender nok alle lidt ældre modeljernbaneinteresserede hans design gennem bl.a. den grønne eller røde type BB 92, kendt fra Märlinkatalogerne i 1960´erne, hvor type BB 92 i virkeligheden ofte fremførte præstigetogene ”Capitole” og ”Mistrale”. Herunder et billede af en BB 92 fotograferet på det franske jernbanemuseum i MULHOUSE, beliggende i det nord østlige Frankrig op til Rhinen/Tyskland (13-14 timers kørsel fra København, overnatning på IBIS med P-kælder lige ved stationen, næste dag sporvogn ud til museet, se byen, overnatning, næste dag hjem, besøg på teknikmuseet i SPEYER på vejen, hjemme kl. 2230):

[image]

Men i dit indlæg i dag nu om BB 15 000 serien. Herunder et par af mine bidrag til din historie optaget i hhv. 2011 og 2013 i Paris (ka´ ik´ huske hvilken af stationerne).

[image]
[image]

Jeg glæder mig til at se flere af dine omtaler af de franske lokomotivserier her på siden.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Jernbanebøger

Hvad er der inden i Tog
Hvad er der inden i Tog
Pris 80,- kr.
 Læs mere 
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen