Avatar

DSB perroncarre, AEG hhv TITAN

af Michael Deichmann ⌂ @, Gribskov kommune, fredag 27. september, 2019, 16:29 (397 dage siden) @ Krabsen

Hejsa,

Det med nummerpladerne er et spørgsmål om betaling af registreringsafgifter eller ej. I lufthavnen i Kastrup har fx SAS altid haft masser af biler, busser og traktorer uden plader kørende inde på området, som ikke måtte køre på offentlig vej. Færdselsloven gælder desuagtet. Det samme galdt vistnok også i Københavns Frihavn for KFA's busser, omend jeg ikke er helt sikker.


Mon ikke det er mere korrekt formuleret, at nummerpladens farve har noget at gøre med betaling af registreringsafgift.

Alle statens køretøjer var i den tid vi taler om her alle med sorte nummerplader uanset køretøjets art.
De små kærrer/traktorer vi taler om her er motorredskaber og de har normalt gule plader, men piostvæsnets havde sorte.
I nyere tid har man fået statsaktieselskaber og de har ikke altid ret til afgiftsfrihed og så kommer der gule plader på last- og varevogne (Postnord f.eks.).
Politiet er en sag for sig.

Der skal være nummerplade - og køretøjerne skal overholde færdselslovens regler om syn etc., hvis de kører et sted hvor der kan være offentlig trafik.
Færdselsloven gælder også på lukkede områder som f.eks. lufthavne, kaserner osv. Den gælder, hvor der er offentlig adgang, uanset at denne trafik kan være underlagt adgangsrestriktioner.

Køretøjsregistreringslovens § 2. Følgende køretøjer skal registreres i Køretøjsregisteret og forsynes med nummerplader, inden køretøjet tages i brug på færdselslovens område:

1) Motorkøretøj.

2) Traktor,

3) Knallert. Dette gælder dog kun en lille knallert, hvis knallerten er erhvervet som fabriksny den 1. juli 2006 eller senere.

4) Påhængs- eller sættevogn til et køretøj, der skal registreres.

5) Campingvogn.

6) Andet påhængsredskab end campingvogn, der tilkobles et motorkøretøj, hvis påhængsredskabets konstruktion gør det muligt at trække det med en større hastighed end 30 km/t.

7) Motorredskab, der er indrettet og benyttes til befordring af gods, der ikke er nødvendigt for motorredskabets funktion,
(min fremhævelse og diverse henvisninger til andre § fjernet for overskuelighedens skyld)
Link til lovbekendtgørelse.

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen