Et "lille" uheld

af Peter Andersen @, Hedehusene, onsdag 25. marts, 2020, 14:52 (15 dage siden)

[image]
[image]
Stedet er 2 kilometer øst for Kolding station, kort efter banen svinger bort fra Koldingfjord. Tidspunktet er ca. 1972 - jeg har ikke datoen præcis p.t.
En betonelementfabrik ved Bramdrupdam havde fået en ordre på tagelementer til Tuborgs nye tappehal i Hellerup. Disse blev anbragt 2 stk. pr. vogn i svenske O-vogne, åbenbart fordi de var for lange til E-vogne. Elementerne stod på højkant og var afstivet med træstolper mod vognsiderne, men O-vogne har jo ikke særlig stive sider, så åbenbart er nogle af træstolperne rystet løs, og i kurven efter fjorden, hvor der er en ret stor overhøjde, er et par elementer væltet, har afsporet vognen og trukket de bagefter kørende vogne af sporet. Den første del af toget stod endnu på sporet.
Til al held var lyntoget 'Vesterhavet' forsinket den dag og holdt stadig i Fredericia, ellers ville det være kommet 5 minutter senere, og selvom det havde en MX'er forrest, var det nok ikke kommet helskindet forbi uheldsstedet.
Det tog et par dage at få ryddet banen, først skulle elementerne lægges ud til siden, derefter skulle vognene op på sporet, så skulle elementerne fjernes pr. bil og køres ud på fabriken igen for at måles igennem for evt. skader. Bortset fra at alle jernstolperne på den ene side af vognene var blevet krøllede, havde vognene ikke taget videre skade, ligesom der heller ikke var sket noget alvorligt med sporet.
Men DSB fik pludselig travlt med at få fremstillet nogle jernstativer, hvori man kunne placere de kommende elementer under transporten.
Uheldet skete lige ved den bro, hvor Fjordvejen gik over banen, så der var et større opløb af nysgerrige.

[image] Kolding var pludselig blevet endestation for to baner - normalt kom der ikke så mange persontog på samme tid.
Alle fotos: Peter Andersen.

--
Peter Andersen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Indsend billeder
ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen