Stedbestemmelse af KB-arkivfotos (link)

af Niels Munch @, søndag 30. august, 2020, 23:35 (25 dage siden)

Giv agt, nu kommer der et indlæg, hvor I er nødt til at klikke på indlæggets link for "at være med". Nå, det er næppe et problem her i herreværelset - i modsætning til over hos lømlerne, hvor man ofte har for travlt.

Derfor sætter jeg fortrøstningsfuldt dette link: http://www5.kb.dk/editions/any/2009/jul/editions/da/?utf8=%E2%9C%93&obj_id=238550&a... .

Det fører til 9 KB-fotos af fotografen Keld Helmer-Petersen (1920-2013), og de er klausuleret, hvilket jeg respekterer ved ikke at vise billederne her, derfor link. Fælles for dem er, at de er tagged "godsbanegård" og stedfæstet til "Helsingør". Klik på hvert enkelt for større udgave og tekst samt evt. download.

Det er muligt, at billederne 1 og 7 er "Helsingør", idet vi ser en typisk kystbanestamme. Men er de?

Billede 2 viser en flyttevogn af den type, bl.a. "Danmark" og "Brdr. Rosendahl" m.fl. sendte pr. jernbane, bagved 2 svenske vogne med brædder og en Cx med vinduer med trærammer. Men hvor mon?

Billederne 3 og 8 viser skurdetaljer, som givet er vanskelige at stedbestemme?

Billederne 4 og 6 viser QGR 35120, atter med svenske bræddevogne i baggrunden, men Helsingør?

Billede 5 viser en A-maskine med ukurant tender som forvarmer. Og hvis min identifikation som A 147 med Fs-tender er korrekt, står den i Korsør? Godsvognen med bremsemærkerne kunne være en G10 fra OHJ/HTJ.

Billede 9 viser utvetydigt portal og drejeskive til den gamle godsbanegård i Aalborg, hvilket jeg har meddelt KB. Billedet vakte min mistanke til, at stedbestemmelserne i de øvrige fotos kunne være "unøjagtige".

Alle fotos er dateret "1953", hvilket der næppe er grund til at betvivle?

Men mon ikke herreværelsets samlede ekspertise kan bringe os nærmere vedr. stedbestemmelse, ligesom øvr. kommentarer selvfølgelig skal være velkomne.


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Snabbtåg för 250 km/t
Snabbtåg för 250 km/t
Tomas Larsson har skrevet denne artikel (på svensk) om nye højhastighedstog til DSB samt om den tekniske udvikling af højhastighedstog i Tyskland. Læs bl.a. om de nye Vectron lokomotiver og hvor man får mest for pengene.
 Læs artiklen 

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen