Avatar

Mystisk motoriseret mukkebik på skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, 4/10 2020, 03:47 (1300 dage siden) @ Michael Deichmann

Umiddelbart ligner den noget til at varme skinner op med. Til hvilket formål? Brænde græs væk? Eller også at tidspunktet passer til svejste langskinnespor, hvor det dengang var ekstra vigtigt at skinnerne blev svejset ved de rigtige omgivelsestemperaturer, så ville mukebikken eter behov kunne varme skinnestrengene op inden svejsning. Motoren sikrer en jævn kørsel så varmen fordeles ensartet? Jeg gætter kun og fralægger mig ethvert ansvar for overgroede spor svejst ved forkert temperatur...!


Et godt bud, ja. :-) :-) :-) Til svejsning synes jeg, at gasbrænderne virke lidt for lange. Der bruger man en meget koncentreret varme på kun skinneenderne.

Morten, det var ikke til selve svejsningen, men til forvarmning af skinnerne inden man svejsede. Ved at varme skinnerne op kunne man jo bl.a. gøre mellemrummene mindre.
Men ellers var min første tanke også optøning af sporskifter.

Hej Michael,

Nedenfor er et par - endnu ikke oplagte fotos - af forvarmning af skinnerne inden svejsning (nord for Næstved, 1967). Foropvarmningen til 800 grader sker meget koncentreret og jeg tror, at "skruetvingerne" (eller hvad de nu hedder) vil være i vejen for de lange gasbrændere på mukkebikken.

Gode hilsner
M:-)rten

[image]
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak