Avatar

Nummerering af vogterhuse - Holte

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, lørdag 09. januar, 2021, 20:41 (9 dage siden)

Jeg fik kaffen galt i halsen, min verden styrtede i grus, og jeg var rystet i min grundvold: John Poulsen skriver på side 135 i sit glimrende værk "Nordbanen", 2020, om nummerering af vogterhuse:

"deres indeksering var i kronologisk, ikke placeringsmæssig rækkefølge; f.eks. i Holte mødte man sydfra denne rækkefølge. 9E, 9, 9D, 9B, 9C".

Det strider mod alt, hvad jeg tidligere har set og "lært". I min verden kan 9E ikke være placeret syd for 9. Jeg har ikke noget kildemateriale, der kan afgøre sagen. Arkivet for jernbaner har en 1938-sporplan fra Holte (den med vand- og gasledninger), og på den er der anført et 9-hus nord for 9C, men sporplanen er så gnidret, at man ikke kan se, hvad der står.

Hvis John har ret i, at 9E ligger/lå ligger syd for 9, lader jeg mig gerne retlede og finder selv ud.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Gørlev Sukkerfabrik
Gørlev Sukkerfabrik

I 1911 stiftede en kreds af sjællandske landmænd Sukkerfabrikken Vestsjælland A/S. Her er historien om Gørlev Sukkerfabrik og det tilhørende omfattende banenet på over 87 kilometer smalspor, der blev befaret af 7 damplokomotiver og 7 diesellokomotiver.

Læs mere
DSB D838

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen