Avatar

Nummerering af vogterhuse - Holte

af Morten Flindt Larsen, København K, 10/1 2021, 00:26 (1203 dage siden) @ Michael Deichmann
redigeret af Morten Flindt Larsen, 10/1 2021, 00:43

Ja men er det ikke fordi det første vogterhus bliver 9, når der så kommer flere får de suffix'es på 9A, 9B osv og det er jo ikke sikkert at de tilføjes fysisk i rækkefølge i sær omkring en station

Kære Michael

"Systemet" var således opbygget, at hvis der i Holte havde ligget et hus syd for hus 9, ville det have heddet noget med 8. Jeg har aldrig tidligere set det modsatte, og netop derfor er beskrivelsen af Holte så "opsigtsvækkende".

Godt så. Dette hus siger vi så hedder så 8A hvis det er det første nye. Det ligger ganske tæt på 9 og nu kommer der et nyt hus mellem 8 og 8A. Hvad vil du kalde det?

Nå, jeg aner intet om det. God lørdag aften, Thomas!

Jo, du gør, Michael. Du bruger logik. Johns forklaringen er korrekt, hvilket man også kan udlede af, at ingen eksisterende huse fik ændret underbogstav/nummer, når nye huse på begge sider blev opført. Havde man gjort det, så skulle man hav ændret husnumre i alle mulige andre administrative forhold. Princippet var, at nye huse fik underlitra i relation til det nærmest liggende hus' hovednummer, ikke dets underlitra. Underlitraerne er kronologiske efter husenes opførelsesår. Husene med underlitra ligger da almindeligvis også på og ved en station. Ude på fri bane blev der kun i sjældne tilfælde bygget nye huse, så dér er huse med underlitra tilsvarende sjældne. Dette er i hvert fald, hvad jeg kan se princippet var på Sjælland. (kilde: Inddeling og Bevogtning af de sjællandske Jernbaner, diverse udgaver 1867-1880).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB ME1519

Jernbanebøger

Amagerbanen på cykel

Amagerbanen på cykel. Pris 260 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak