Avatar

KULVOGN alias Iv 20187

af Morten Flindt Larsen, København K, 1/3 2021, 16:30 (1153 dage siden) @ 87-Gruppen

Kære Forum

I maj måned efterlyste jeg billeder af bemeldte vogn uden resultat:

"Fra mine drengeår i Aarhus husker jeg at der på havnen henstod en IGK, hvor påskriften KØDVOGN var modificeret til KULVOGN! på taget sås nogle bøjler, som tilsyneladende skulle støtte nogle eftermonterede lemme i taget til at fylde kul i vognen, vognen stod omtrent der hvor Polensgade idag grener fra Sydhavnsgade. Desværre fotograferede jeg aldrig bemeldte vogn - den stod der jo altid og man tog ikke bare billeder af hvad som helst, men det kunne være morsomt om der trods alt findes et billede af denne sære form for kuldepot for rangermaskinerne på havnen, vogne er udrangeret i 1966, men da havde jeg forladt Aarhus et par år forinden."

Vedlagte udmærkede billede taget af P.C.Johansen i 1965 er imidlertid dukket op på "jernbanekilder" men er der nogen her på forum, som vil give et bud på teksten på den plade, der er monteret på skydedøren? teksten på jernbanekilder lyder: "Kun til specielle transporter Forsynet med taglemme til kultransport i Århus. Fungerede henstillet på en sporstump i Balticagade. som kullager for rangermaskiner." Hvilket er helt korrekt, men hvor meget af det har der stået på pladen?

Jeg ser frem til jeres opfindsomhed!

Hejsa,

Med lidt justering på lys, kontrast og skygger (og lidt god vilje) mener jeg at kunne tyde teksten til:

Kun til
Transport
af Kul fra
Aarhus H til
Aarhus Havn

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Maglemølle Papirfabrik, Næstved
Maglemølle Papirfabrik, Næstved

Historien om både gamle og nye Maglemølle Papirfabrik i Næstved, der var i drift fra 1875 til 2012. Få her historien om bygningen af den private industrihavn og det store fabriksområde med eget spornet, lokomotiver og vogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak