DSB ML motorvogn, men hvor og hvornår

af Svend, Storkøbenhavn, 9/5 2021, 22:12 (1083 dage siden) @ Lars

Billedet udstråler, at de afventer (eller er ankommet med) et krydsende tog, synes jeg.


Det ser ud, som om de lige er steget af toget, vi ser og er på vej ud af stationen. De sidste er lige stået af toget helt i baggrunden.


Jo, men stået af toget på billedet eller af et tog, der lige er kørt?


Ja, det er jo næppe muligt at fastslå med sikkerhed.

Men se på Svends forstørrelse

[image]


Hvis strækningen er enkeltsporet, så må toget på billedet nødvendigvis være ankommet, før det krydsende tog kan afgå.

Der er nogen, der lige er stået ud af den sidste vogn i toget, så toget har næppe holdt der så længe. Selvfølgelig kan det krydsende tog have holdt klar og være afgået straks, der var hul, men så ville passagererne derfra vel være nået ud af stationen. (Signalet er på stop, det kunne på den anden side måske betyde at der lige er kørt et tog?)

Der kunne sådan set være passagerer til/fra begge tog på billedet. Herren med mappen og ham bagved + lidt flere står måske og venter på det nordgående tog, medens de andre er passagerer fra det sydgående tog, vi ser ved perronen.

Der er måske slet ikke noget særlig begivenhed. Der flages måske fordi det er søndag, og når toget ikke er et særtog, er det måske bare "myldretidsforstærket", og fotoet er et knips af dagligdagen taget af en jernebaneinteresseret.

Hvis man kender Orehoved station (mens den stadig var "i drift") og omgivelserne, vil man helt klart vide, at de mennesker vi ser på billedet absolut intet har med lokalområdet at gøre. Det er folk udefra, som formentlig er på stedet (jeg vil ikke engang sige byen, for en sådan findes ikke) i en eller anden - muligvis festlig - anledning. Måske de skal transporteres videre derfra, nå alle er samlet på perronen. Der må jo også være en grund til at billedet er taget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak