Et noget atypisk motiv? Lidt flere oplysninger.

af Bent Hansen, 29/5 2022, 17:38 (706 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Jeg ville gerne bringe en eller anden form for bevis, men jeg aner ikke, hvor jeg har billedet meget til postkortet. Det kan være Jens Bruun-Petersen, en lokal lokalhistoriker eller måske Theuts datter.

Oplysningerne om merglingen på tysk side stammer oprindeligt fra Trap, Danmark. IV. udgave, men bekræftes af Flensborg Avis flere gange. Der er dog ikke noget fra Tyskland om sagen. Tidsskriftet Heidekultur er tavst også i deres statistik. Også Københoved, hvor historien gentog sig med modsat fortegn, er tavs.

I den første jubilæumsborg fra Hedeselskabet omtales Klåbygård sporadisk. Her var også et foto, der dog var så rastet, at det ikke røbede noget. Årstallet var vist også forkert. Også det billede er det senere lykkedes at finde i bedre version. Det bringes nedenstående.

Da en tysk entreprenør mødte op med fem damplokomotiver, vakte det en vis opsigt, men historien udspilledes jo i den grad i udkantsdanmark få kilometer fra grænsen, så mange fotografer nåede ikke frem.

Når nogen nævner Damsmark som bestemmelse, var det ikke helt ved siden af. Entreprenørerne og lokomotiverne var de samme.

Billedet herunder angives at være fra 1911. Andre vil dog vide at lokomotiverne er nye, hvad de ikke var) og lige ankommet til Danmark. Det er mergelgraven da vist for stor til?

[image]

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kulturbaner
Kulturbaner

Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.

Læs mere

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak