Hvad er dette ??? Amagerbanen, men ??? ( 1 foto)

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 17/3 2013, 20:47 (4059 dage siden)

En af "vennerne" ;-) har gjort mig opmærksom på nedenstående foto: "Til vejrs over banerne -- Luftfotos 1919-1939". --- Hvad er dette ???


[image]
Her er der ikke så meget at være i tvivl om: Amagerbanen, Syrevej st, Aktieselskabet for Kemisk Industri´s sidespor (1926), men . . .

[image]
Hvad er nu dette - næstsidste vogn til højre - en åben godsvogn med et "kæmpe" bremsehus og "tagudhæng" over bremseplatformen -- eller hvad ???

Selv mener jeg aldrig at have set eller hørt om en sådan vogn. En kendt AB-vogn i/med påbygget specialudførelse, en "ukendt" AB-vogn eller en fremmed vogn på "besøg".

Nævnte "ven" ;-) (han ved selv, hvorfor han er sat i " ") er kommet med et bud eller to, men for ikke at begynde med at afspore debatten, holder jeg (vi) lige disse forslag tilbage, indtil der er kommet et/et par bedre forslag, eller til "støvet har lagt sig".

Hilsen,

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=rullende-materiel-3


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Asynkronlokomotiver
Asynkronlokomotiver

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om anvendelsen af asynkrone motorer i danske, svenske og tyske lokomotiver. Under 1977 provkörde den norska statsjärnvägen (NSB) och den danska statsjärnvägen (DSB) en ny lokomotiv type DE 2500.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak