Fra historiens tåger....

af UTJ, 27/11 2022, 17:46 (68 dage siden) @ Niels Munch

RØHJ/RØJ/RNoJ er et meget godt bud. Læg mærke til at personvognene ikke har tagventiler på taget - RØJ's personvogne havde jalousi over vinduerne.
Pakvognen er nok "Bagagevogn med Varmekedel" efter Scandias tegning 9295 E 15/E21 som ikke rigtig har nogen skrotdato nogensteder (lop 9520 mm/aks 5000) og som var træbeklædt (malet fyr). Det man ikke ser af rejsegodsvognen er afdelingen med varmekedel og den enkeltdør i begge sider som var helt op til gavlen (ikke en EH som Tommy har tegnet!). Vinduet i vognen til venstre for kukkassen er i øvrigt et dørvindue, da der var selvstændig indgang til tjenesterummet, i modsætning til de fleste af den type rejsegodsvogne som kun havde adgang fra godsrummet.

Mon ikke det er i Ringkøbing og RØJ-toget er ikke det som alle de mange personer skal med, men i stedet venter de på et DSB-tog?

Spændende billede, ikke mange havde fotoapparater i stilling til togfotografering derude vestpå :-)

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
De Bornholmske Jernbaner
DB Cargo
Sidespor ved Næstved
Sidespor ved Næstved

Et par indlæg på Jernbanen.dk´s opslagstavle vedrørende det militære sidespor nord for Næstved station samt sidesporet til Mogenstrup Grusgrav, er samlet og viderebearbejdet af Lars Christensen til denne artikel med bl.a. et stort kort.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak