Et dødsfald - Erik V. Pedersen

af Niels Munch, 18/2 2023, 18:23 (483 dage siden) @ Tommy Nilsson

Tak for den triste meddelelse.

I tidens løb har jeg haft en "on-off kontakt" med Erik, der startede med, at vi var nogle store knægte fra "JK57", der begyndte at frekventere DMJKs 0-anlæg under Højbanen på Nørrebro.

Der var Erik aktiv; bl.a. havde han anlagt en grusgrav på anlægget og bygget smalsporet materiel i 1:45 på basis af H0-dele. På det tidspunkt havde DMJK idéer om af etablere et nyt anlæg på Gb, og vi - som de H0-folk vi var - blev foreslået at etablere en H0-afdeling under DMJK.

I "Signalposten" 1964/2 og 1964/8 findes omtale af afdelingens stiftelse og gøremål, og JK57'eren Erik Schou Andersen (som vi desværre mistede for 5 år siden) var vores "talsmand".

Erik blev udpeget som vores sympatiske supervisor, og vi blev stillet udsigt at kunne disponere over (noget af) lokalet under Højbanen, når 1:45-aktiviterne var flyttet til Gb.

Selv om DMJKs H0-afdeling gik i sig selv p.g.a. knægtenes videreuddannelse og familiestiftelse m.v., bevarede bl.a. jeg kontakten med Erik uanset, hvor sporadisk den måtte være. Tættere blev den helt naturligt, da jeg ved skæbnens luner blev "privatbanemand", og endnu tættere qua internettets muligheder.

I al den tid har Erik på sin sympatiske og imødekommende facon været en stor inspirator inden for vores mangesidede jernbaneinteresse.

Stille hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak