Et dødsfald - Erik V. Pedersen

af Jens Bruun-Petersen, 19/2 2023, 21:53 (482 dage siden) @ Niels Munch

Det er med sorg, jeg hørte om Erik V Pedersens bortgang. Erik og jeg havde i 1990'erne et lille projekt med kortlægning og katalogisering af transformatortårne. Det var i sidste øjeblik - mange var allerede revet ned og erstattet af kedelige grå kasser. Erik koncentrerede sig om tårnene øst for Storebælt, og jeg fotograferede alle dem, jeg kom forbi vest for Storebælt. Erik satte billederne i system og lavede tegninger af alle dem, han havde mål på (eller kunne tælle mursten på). Jeg målte nogle få op, lidt afhængigt af disponibel tid. Hele samlingen af tegninger og foto blev (vistnok i slutningen af 1990'erne) overdraget til elektricitetsmuseet på Tangeværket, hvilket også var vores hensigt med indsamlingen af materialet.

På GHTJ har jeg to transformatortårne, bygget af EVP. Så der er strøm på!

Lørdag den 11. februar var jeg på Lolland og kørte ad snoede sideveje ved Hellinge ned mod Søllested. Og se - hvad stod der i vejkanten: Et transformatortårn! Uden ledninger, men at dømme efter skiltningen stadig i brug.
[image]
Her står ét af de sidste aktive transformatortårne ved Hellinge på Lolland den 11. februar 2023 (JBP).
[image]
Skiltningen på døren tyder på, at tårnet stadig huser en transformator. (JBP)

Jeg ville sende billederne til EVP, når jeg kom hjem. Men det var allerede for sent på det tidspunkt, så nu får I dem her i stedet til minde om et meget spændende projekt, som vi nåede at gennemføre. Tak til EVP for inspirationen!

Æret være hans minde.
Stille hilsener
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Veterantog kalenderBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak