Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvad kom der ud af det nye udbud om godsterminalen Hirtshals (Generelt)

af L.H. Jensen, 29/1 2016, 13:41 (3035 dage siden) @ andersj

Helt rigtigt, men igen, "Nordjyske Baner" må op af stolen! Og et enkelt aflyst persontog, ak ja! Der er noget der hedder Togbus!


Man vil køre godstog 2 gange om ugen fra Ruhr området i Tyskland til Hirtshals. Nordjydske Jernbaner skal så efter din mening aflyse 10 populære afgange om ugen for at give plads til 2 godstog om ugen? Desuden skal godstoget kører pinligt rettidigt op i gennem Jylland for at nå til Hjørring til den bestemte tid og bare en lille forsinkelse på godstoget eller øvrige DSB tog betyder at godstoget må ind og vente på næste ledige kanal en time senere.
En togbus vil ikke kunne nå til Hirtshals inden næste afgang fra Hjørring, og hvis man aflyser et tog skal man bruge ressourcer på at opformere det næste for at folk kan få en siddeplads. Man skal ikke have gået længe på handelsskolen for at se hvor stor en underskudsforretning det giver for Nordjyske Jernbaner og for skatteyderne.

DB Schenker er jo ligeglade med passagertrafik for det tjener de ikke penge på, det er kun derfor at de kommer med sådan et tåbeligt forslag. Nordjyske Jernbaner varetager heldigvis passagerenes interesse.

Dette er et beundringsværdigt klart og pædagogisk indlæg, der dels "rammer hovedet på sømmet", dels vidner om stor kompetence og indsigt i virkelighedens jernbanedrift - bravo!

vh
LH

PS: Retfærdigvis skal det tilføjes, at Anders faktisk er storleverandør af indlæg af den kvalitet; hurra for det - og god weekend!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak