Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

OT: Billedindexering (Generelt)

af Jens V, 19/6 2016, 12:59 (2882 dage siden)

Det handler ikke om tog, men om tog-billeder, og da der er mange dedikerede fotografer her i gruppen, vover jeg lige et lidt OT-spørgsmål:

Hvordan indexerer I jeres billedsamling? Med hvilket program?

Jeg har med stor fornøjelse brugt Windows Live Photo Gallery, som har den store (synes jeg) fordel, at hvert billede kan gives et frit antal keywords i forskellige hierarkier fra et virkårligt antal mappe-placeringer. F.eks. kan et billede af en MY, som holder ved et interessant signal både optræde i hierakiet Materiel/Lokomotiver/GM/MY og i Infrastruktur/Sikringsanlæg/Signaler (eller sår'n noget) og vil således dukke op i samlinger af et vilkårligt af de syv keywords - uanset, hvor billedet fysisk er placeret.

Alle mine billeder har keywords som ovenstående, men nu er min private Windows-pc stået af, kaput, gået hjem til sin gud... (alle billeder er dog fortsat her på jorden).

Og hvad så? Jeg har en Mac til rådighed, men jeg kan ikke finde et program, som kan udnytte mine surt opbyggede keyword-hierakier, og jeg er ikke engang sikker på, at Windows 10 (som vel er enerådende på nye pc'er) understøtter Windows Live programmerne mere.

Gode dyr er rådne... Har I nogle?

:-)
Go' søndag


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak