Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lokomotivfører livsløn: 23,1 mio kr. (Jernbanen i dag)

af Ba, 6/7 2016, 11:24 (2852 dage siden) @ gæsten

Lokomotivførerne ved Arriva og lokalbanerne har lavere løn. I hvert fald for et årstid siden. Jeg ved ikke hvad der siden er sket.

Der er sket det, at lokomotivførerne hos Arriva, får cirka 5000 mere om måneden, end en tilsvarende lokomotivfører hos DSB under samme vilkår.

Så staten halter endnu engang langt efter det private.

Blæse være med hvad en lokomotivfører, der i dag er 55 år, tjente for 30 år siden. Ingen har endnu turde oplyse, hvad han tjener i dag, opdelt i grundløn og forskellige tillæg. Lad bare være med at regne pensionen med.


http://www.djf.dk/overenskomster-og-aftaler

Er der virkelig så svært at fortælle hvad lokomotivførere tjener i kroner og ører om måneden? Er det 30.000, 35.000, 40.000, 45.000 eller 50.000 kr vi taler om i runde tal? Altså med det hele: kørepenge, natpenge, weekendtillæg osv.

Jeg kan sådan set godt forstå, hvis folk ikke har lyst til at fortælle hvad de tjener. Og hvem er det du vil vide, noget om hvad de tjener? De overenskomstansatte eller tjenestemændene?

At henvise til aftaler og overenskomster er kun medvirkende til at sløre.


Tja, hvis det er så evigt svært, selv at gør noget, for at få noget at vide. Så kan jeg godt se, at det var et elendigt link jeg lagde op.........


For de offentligt ansatte kan man jo bare søge aktindsigt, hvis man er tilpas nysgerrig ;-)

Jo det kan du da, men det giver jo ikke et generelt billede af en LKF. For hvad så med de privat ansatte? Der er altså forskel på hvad man tjener, alt efter hvor man er ansat, og hvad man kører. Det var derfor jeg fandt et fint link til dig, så du kan bruge fem minutter på at læse, om den overenskomst du interessere dig for. :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak