Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lokomotivfører livsløn: 23,1 mio kr. (Jernbanen i dag)

af Scharfenberg, 6/7 2016, 07:11 (2853 dage siden) @ Lokofører

Kan da godt være man tjener en god løn som lokomotivfører, men man har jo også et stort ansvar, ofte ikke fri i weekender og andre helligdage som alle andre. Skal møde på alle tider af døgnet. Skal opfylde strenge helbredskrav, være i besiddelse af en ret stor viden inden for infrasstruktur, materiel, første hjælp m.m.

Det lyder nogenlunde som profilen for en jordemoder. Bortset fra at man skal have stor viden om fødsler mv. og ikke infrastruktur ;-) Det er en fordel, hvis man har et robust helbred. Månedslån før skat og uden pension: 25.000 kr. Hertil skal det bemærkes, at arbejdet kan være så hårdt, at mange må gå ned i tid og arbejde 30 el. 32 timer om ugen. Månedsløn: 20.000 kr.

Inden man kan søge job som lokomotivfører, skal man også have en grunduddannelse 4 år, før i tiden inden for jern og metal fagene. Nu der dog åbnet op for andre adgangsgivende uddanelser.

Selve uddannelsen som jordemoder tager 4 år.

Af og til skal man være en omvandrende infostander, spørgsmål om billetter, tilsluttende rutebiler, manglende pladser, hvorfor er der ingen til at hjælpe med baggagen eller barnevognen m.m.

Jeg anerkender, at mange lokomotivførere yder god service. Men det er ikke desværre langt fra alle. Det er lønnen ingen garanti for.

Når man kører om aftenen, heldigvis sjældent man man kan desvære være udsat for vold, påkørsler og andre tåber der render rundt i og på skinnerne.

Det er heldigvis sjældent, men som jordemoder hænder det, at man står med et dødt barn i favnen - eller en død mor.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Kjellerupbanen

Kjellerupbanen. Pris 390 kr.

Læs mere
ContecRailBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak