Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Status på elektrificering til Esbjerg (7 pix) (Generelt)

af Scharfenberg, 1/10 2016, 22:43 (2766 dage siden) @ ulca

Måske et kort sidespor: Er der nogen som har en status for den ombygning af et antal IR4 sæt til InterCity drift? Og hvor meget eller lidt skulle denne ombygning være; kun ændret opstilling af sæder/sofaer eller udskiftning til samme type som i IC3?

Alle 44 IR4 er ombygget i 2015. Der var 25 mio. kr. i puljen (bevilget af Folketingets forligskreds), og det viste sig hurtigt, at man ikke får så meget for ca. 600.000 kr. pr. togsæt. Så man har bevaret alle sæder men i en af FR-vognene opstillet dem vis-a-vis. Dvs. ingen nye sæder, som kan indstilles i to stillinger som i IC3. Det er vist også på tale at ombygge handicaptoiletterne i alle IR4.

IR4 fik for mange år siden indbygget elektronisk pladsreservationssystem, og der er cateringfaciliteter ligesom i IC3, så det er som sådan klar til at køre IC-drift helt til Esbjerg. Udfordringen er dog at få frigivet IR4 fra Slagelse/Ringsted-Østerport-systemet. Er der nogen, der ved, hvor mange IR4, der skal frigives til Odense-Esbjerg, hvis alle IC-tog skal køres med IR4? 2, 3, 4 togsæt?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak