Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Status på elektrificering til Esbjerg (7 pix) (Generelt)

af Kaj Aage Holdt ⌂, Køge, 3/10 2016, 15:16 (2765 dage siden) @ Scharfenberg

Måske et kort sidespor: Er der nogen som har en status for den ombygning af et antal IR4 sæt til InterCity drift? Og hvor meget eller lidt skulle denne ombygning være; kun ændret opstilling af sæder/sofaer eller udskiftning til samme type som i IC3?


Alle 44 IR4 er ombygget i 2015. Der var 25 mio. kr. i puljen (bevilget af Folketingets forligskreds), og det viste sig hurtigt, at man ikke får så meget for ca. 600.000 kr. pr. togsæt. Så man har bevaret alle sæder men i en af FR-vognene opstillet dem vis-a-vis. Dvs. ingen nye sæder, som kan indstilles i to stillinger som i IC3. Det er vist også på tale at ombygge handicaptoiletterne i alle IR4.


Der er også blevet plads til fire sæder ekstra i den ene FR-vogn. Havde i går pladsbillet til plads 57 i vogn 62 i en ER. Jeg ved ikke hvorfor man har valgt at spare 20-30 cm netop ved de enste vis-a-vis sæder i den ene FR-vogn, men det betyder bare at det er umuligt at få plads til benene hvis man er mere end 170 cm høj og ikke har ben med samme omkreds som en stork... Jeg synes det var en lang tur fra Odense til København H hvor jeg måtte flette ben med herren over for mig og alligevel sad ingen af os bare nogenlunde behageligt. Det er i hvert fald en ommer set fra mit perspektiv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak