Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aalborg-Aarhus - samme rejsetid med tog som med togbus (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 20/8 2018, 08:15 (2076 dage siden) @ Scharfenberg

Pas nu på med at være for uspecifik med dine fakta :-)

Jeg har netop søgt efter Orange-billetter en uge (ikke en måned) ude i fremtiden, og mandag den 27. august om aftenen er der fra Aalborg mod Kbh. følgende afgange og priser:

Afg. kl. 17.59 med IC Lyn: Fra kr. 191,-
Afg. kl. 18.29 med IC: Fra kr. 145,-
Afg. kl. 19.29 med IC: Fra kr. 112,-

Jeg søgte på en fuld pris billet med mulighed for ændringer og afbestilling, den kostede 199,- hos 'Kombardo'. Hvis man ønsker mindre flexibilitet så kan turen fås for 99,- (efter hukommelsen).

Pladsbillet en mulighed men ikke et krav.

I bussen er du sikret en sideplads, derfor bør de 30,- kr. til en pladsbillet medregnes hos DSB.

Når sporarbejderne er overstået, bliver rejsetiden igen 4:20 med IC Lyn.

4.20 timer hvor det hverken er muligt at købe vådt eller tørt. Med bussen tager det 5 timer, men den ene time er på færgen, hvor der er gode mulighed for at strække benene og få noget at spise.

Mandag den 27. august har Kombardo to afgange: 8.35 og 15.35.

Der må være forretningsgrundlag for at udbygge med flere afgange :-)

DSB har afgange mellem Aalborg og Kbh. hver halve time det meste af dagen. Det er baggrunden for, at standardprisen er så relativt høj - at DSB også er forpligtet til at køre på de tidspunkter, hvor belægningen ikke nødvendigvis er særlig høj. Det er væsentligt, når du sammenligner priser mellem fjernbus og tog.

Det er selvfølgelig DSBs helt store fordel, at der er afgange fordelt over hele døgnet, også i de tidlige og sene timer. Fjernbusserne plukker de lavt hængende frugter og har derfor valgt afgange, hvor man er sikker på næsten fuld belægning på bussen, det afspejler sig også i prisen.

Fjernbusserne er og vil i al fremtid blive en væsentlig konkurrent til DSB, der ikke længere kan forvente at have markedet for fjerntrafik for sig selv som for nogle år siden. Man er begyndt at reagerer på det, hvor orange billetterne er et direkte modtræk til busserne, men skal man have succes, så skal man nok tænke til bredere og ikke kun i pris, men også i service og pålidelighed.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

DSB MO1962

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak