Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Frederikshavn (DSB hhv FFJ) 1962 (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 25/2 2012, 05:39 (4446 dage siden) @ Svend

Inden vi skyder på en person vi ikke kender, kan man søge på nettet, fx denne:

http://www.raileuropexpress.com/pages/content/collection-j-j-barbieux-3eme-partie.html

Hej Ulrik

Sikke nogle fantastisk flotte og skarpe billeder - man kan godt blive lidt benovet over, at J-JB engang har lagt vejen forbi lille Frashawn og har taget flotte billeder her også.

og så det mest interesante - som feljagtigt var nævnt som taget i Aalborg - men er fra Frederikshavn - title MO 1853 i Alborg - men bør være
MO 1853, 1961 Frederikshavn - men MO har vi jo set mange gange - så hvad interesant er??
det er at i baggrunden står bag/fortog fra "Kattegatekspres" nemlig DB MD4yg autotransportvognen og Y sovevognen fra CIWL og mon ikke også at DB BD4ümg og AB4ümg er der hvis ikke lige MO spærrede for udsynet - også AV med Wendelsugere er der som passer meget godt med at det er vogne fra tog 85/Kattegatekspres i baggrunden
[image]
+ I ?? signalet som jo må gælde for FFJ eller for havnebanen - men måske også som afgangssignal ?? for godstog - der ifølge hvad jeg har hørt brugte FhG som afgangs/ankomstspor - men er så nok først fra FFJ nedlæggelse af banen mellem Sæby - Frederikshavn ( ?? hvornår sete lige det ? )

Hej Henning

Det skete den 27. maj 1962 (se også baner-omkring-aalborg-dk).

Frederikshavn (DSB) havde udkørselssignal mod og indkørselssignal fra FFJs station. Hvordan denne kørsel foregik, er der nok en (eller anden) der kan svare på - privatbanestationen havde ikke indkørselssignal fra DSB-siden, så der har nok været en instruks af en art. Den 6. juni 1962 havde disse signaler dog ikke længere betydning (men var dog ikke ugyldiggjorte) da sporet var spærret (og under optagning) på Frederikshavn G/privatbanestation.

[image]
[image]
[image]

Frederikshavn 1962 ©HBDS

Hej Svend

Tusind tak for de dejlige billeder her fra Frederikshavn.
Det ville være rart, hvis de (også) blev bragt i denne tråd :-)
Har du eventuelt flere billeder fra Frederikshavn Gl. Station ?

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Knutzens personvogne
Knutzens personvogne

Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak