Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Finsk rederi sagsøger BaneDanmark (Generelt)

af steen møller jensen, 26/12 2012, 17:27 (4156 dage siden) @ Jens V

vend den om og sammenlign med at vi med bilen kører ind i en jernbane overskæring hvor bommerne er nede fordi vi ikke er sikre på om de er oppe eller nede pga tåge og dårlig sigt .. og måske en klokke der ikke virker som den skal .... og vi måske ikke lige har køt på den vej der før... hvem har det fulde ansvar der ???? udelukkende føren af bilen ...


Lige netop det er - desværre - ikke korrekt. Lov om Jernbane har i § 15 en bestemmelse om objektivt ansvar, som i nyere tid bl.a. er anvendt i nedenstående sag:

Arriva skal betale fuld erstatning til føreren af en bil efter en tragisk ulykke i 2004, hvor to personer mistede livet, da bilen med fire passagerer blev ramt af et tog ved Nr. Nebel.
[...]
Jernbaneoverskæringen fungerede som den skulle, og ifølge politiets undersøgelser er ulykken formentlig sket, fordi chaufføren blev blændet af solen. Han forsøgte at undvige halvbommen og endte dermed på skinnerne, hvor bilen blev ramt af toget og slæbt 260 meter inden toget stoppede.

Ligesom Retten i Esbjerg finder også Vestre Landsret, at bilens fører har udvist en betydelig uagtsomhed, men ikke så grov, at der er grundlag for at nedsætte erstatningen. Den er endnu ikke fastsat, men ventes at blive på omkring 1 mio. kroner.

Hele artiklen hos DR: http://www.dr.dk/Regioner/Esbjerg/Nyheder/Varde/2011/02/22/140801.htm

så prøv du at spørge ham der i 2009 dumpede til en køreprøve fordi han ikke tog foden fra gassen og flyttede den til bremsen og ikke kiggede til begge sider inden han kørte over en jernbane overkørsel.. :-D er blot endnu et eksempel på at man i dagens verden skal have en syndebuj og ikke kan slå sig til tåls med at sådan en ulykke sker fordi man ikke er sig ansavar bevidst og sin opgave voksen:-P .

for principielt hvis førern er blændet af solen skal han ikke køre videre men omgående stoppe ..
som chauffør ser man dagligt folks tåbeligheder i trafikken som de efterfølgene ikke tager ansvar for ..


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jærnbanen gennem 100 aar
Jærnbanen gennem 100 aar

Redaktionen har fra Kim Diedrichsen modtaget en scannet version af Illustreret Familie-Journals 26. Haandbog fra 1927, der indeholder ´En Skildring af Ildhestens Sejrsgang over Jorden og nogle træk af Jærnbanens Historie´. Hæftet er på 48 sider.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak