Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Femern tunnelen betaler banen (Generelt)

af ulca, 15/12 2014, 07:06 (3420 dage siden) @ Generaldirektørens sekretariat

Det er vel også værd at huske, at forbindelsen fra dels København H., dels Vigerslev er helt eller delvist bygget og ejet af selskabet bag Øresundsbroen


Nu vrøvler du da vist.....;-)


Det er blevet populært blandt tidligere justitsministre at trække udtalelser tilbage. Den bølge vil jeg gerne ride med på: Øresundsforbindelsen ejer Øresundsbanen (12 km) og "Vigerslevbanen" (4 km). Kilde: www.sundogbaelt.dk.

Det var lige nemlig et sådant link jeg manglede. Apropos Øresundsbanen så var en af fejlene ved den at stationerne Ørestad og Tårnby ikke har vigespor, så hurtige gennemkørende tog kan ikke umiddelbart overhale standsende tog og godstog. Men nu ser det ud til, at i hvert fald Ørestad får et par vigespor, hvilket den ud fra luftfotos allerede var tiltænkt.
Sidenhen har man ved nu f.eks. Ringsted - Femern allerede fra dag 1 valgt at give den kommende station ved Holeby både 2 gennemgående spor og 2 vigespor


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt

Lars Christensen har været i avisarkivet og fundet tre reportager fra indvielsen af Lillebæltsbroen og indsættelsen af de nye lyntog i 1935. Artiklerne blev bragt i Berlingske Tidende og Randers Amtsavis.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak