Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Facts og fotos om rutebiler med bivogn, MS XP (Generelt)

af esni, Frederikssund, 2/3 2015, 18:20 (3343 dage siden) @ Gjæst

Kender ikke til en eventuel fejl du kan have på din PC, men hvis jeg var dig, ville jeg snarligt begynde og se efter noget andet end XP, da Microsoft ikke mere opdatere og vedligeholder dette system.


Hvis de programmer man ønsker at køre på pågældende PC, kører fint under Windows XP, kan jeg ikke se nogen grund til at udskifte en ældre PC med Windows XP.

Man skal huske på at det sjældent lader sig gøre at installere et nyt operativsystem på en gammel PC fordi den gamle hardware sjældent understøttes af et nyt operativsystem, det sørger PC-fabrikanterne og MS i fællesskab for gennem deres koordinering af systemernes udvikling. Forudsætningen er naturligvis at man bruger pågældende PC fornuftigt.

Jeg har selv en gammel PC med Windows XP som bliver brugt til ikke-kritiske ting, ingen problemer. Jeg måtte dog skifte antivirusprogram fordi MS lavede det stunt at de ikke længere understøtter Windows XP på MS Security Essentials, men der er heldigvis andre antivirusprogrammer som kan køre på Windows XP.

Den bedste løsning, vhis den gamle HW skal bevares er at installere Linux på den - med KDE desktop er det ikke særlig svæt at vende sig til de ny programmer, da deres brugerinterface ofte er inspireret af programmer, der kørte på WinXP. Stabiliteten er i top, og malware er stort set ukendt. Husstandens stationære maskine er fra 2005, og havde oprindelig XP (32 bit) og SUSE Linux (64bit) dual-boot. Jeg brugte mest Linux, fruen mest XP. Da XP på et tidspunkt ikke længere ville boote på grund af en beskadiget fil, lærte fruen også at bruge Linux. Selv bruger jeg mest min laptop, som er en ren SUSE. I begge tilfælde bruger jeg KDE desktop.

Skiftet fra XP til KDE er ikke sværere end skiftet fra XP til Win7,Win8 eller OSX


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak