En identifikationsopgave - avisnotits 3

af Asger Christiansen, 11/3 2017, 23:12 (2620 dage siden) @ Asger Christiansen

Den blivende havnestation i Nørresundby blev taget i brug i juli 1899. En måned senere blev den hidtil brugte, midlertidige stationsbygning omtalt i avisen:

Aalborg Amtstidende, 19. august 1899
En afdanket. Sæbybanens fikse banegård i Nørre Sundby bærer nu titel af ”Nørre-Sundby Havnestation”. Denne titel tilhørte tidligere det lille mageløst grimme træskur, der ligger ved hovedgaden. Ved det var det jo bestemmelsen, at Fjerritslev-toget skulle have endestation – hvad det ganske vist næsten aldrig havde. Nu ligger hytten der til ingen nytte. Var det ikke snart på tide at få den væk?

Hvis vi antager, at den midlertidige bygning - som nævnt i avisen i 1897 - lå "ved havnesporet ud for Hotel Skandinavien", lå den i det område, der ses i nedenstående udsnit af et senere postkort fra Strandgade. Nu var der ud for hotellet etableret en plads for en stenhugger. Og han havde en træbygning, som jeg har indrammet med rødt. Så lad mig kaste mig ud i noget gætværk. Måske er stenhuggerens hus den midlertidige stationsbygning benyttet 1897-1899? Ja, jeg ved godt, det er gætværk - men placeringen mellem hotellet og havnesporet passer jo fint. Gaden der går på tværs i forgrunden er Brogade. Den fører et kort stykke til venstre uden for billedet ud på Pontonbroen

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Amagerbanen på cykel

Amagerbanen på cykel. Pris 260 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak