Avatar

En meget vanskelig - er Nørre-Sundby (Brogade)

af Morten Flindt Larsen, København K, 11/3 2017, 15:24 (2620 dage siden) @ Niels Munch

Bygningen skulle således oprindeligt have ligget på hjørnet af "Strømgyde" (også benævnt "Strømmen") og "Vestergade".

Sært, at den ikke har sneget sig med på nogle af de 213 sider på arkiv.dk med synlige billeder fra "Nørresundby", ligesom der intet har været at finde på Aalborg Stadsarkiv.

Ikke mindst i betragtning af, at bygningen angiveligt eksisterede i 1953.

Med lettere skeptiske hilsener
Niels

Hej Niels,

Ja, bygningen må oprindeligt have ligget på hjørnet af "Strømgyde" (også benævnt "Strømmen") og "Vestergade".

Din lettere skepsis er forståelig, men lad os først lige se på, om bygningens placering overhovedet hænger sammen med luftfoto 1954, hvilket jeg mener, at den gør, og som jeg nedenfor har forsynet med angivelse af dels fotopunkterne for de fire fotos (stjerner), dels med de omgivelser, som man umiddelbart kan se på to af fotografierne (cirkler).

[image]
Foto 1 - 1953
[image]
Luftfoto - 1954
[image]
Foto 2 - 1953

Der er to punkter, på luftfotoet markeret med ?, hvor forholdene ikke synes at stemme helt overens. Det ene er muligvis en følge af vidvinkelobjektiv på kameraet, der får stykket med træskuret til at se brede ud ved jorden end på luftfotoet (og at træskuret er fjernet i 1954). Det andet punkt er "taget", der ses på foto nr. 2 (i sort cirkel) men ikke på luftfotoet. Det kan jeg ikke forklare.

Jeg mener, at de fire DSB-fotos viser bygningen på luftfotoet jf. omgivelser, tagudformning og skorstensplacering. Om bygningen så er en tidligere stationsbygning, er for mig et åbent spørgsmål.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB ME1517ContecRailBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak