Lidt hjælp til søgning på arkivdk.

af Steffen Dresler, 9/5 2018, 13:39 (2173 dage siden)

Lidt hjælp til billedsøgning på arkivdk.

Jeg er ikke en ørn til at søge på Arkiv.dk, hvor der er udlagt i tusindvis af danske billeder omhandlende alt mellem himmel og jord. Det er de lokalhistoriske arkiver i Danmark, der har scannet og udlagt billederne på nettet til glæde for os alle sammen. Der er familieportrætter, de klassiske Gård luftfoto, alt simpelt hen og selvfølgelig også ting om vores lille hobby, jernbaner, ofte dog skjult under andre overskrifter.

Under søgning på internettet vedr. en tråd på jernbanens historiske forum om en fastkørt tank lastbil (af alle ting i verdenen) ved en remise, fandt jeg – tror jeg – indgangsvinklen til speciel søgning. Og den virker på andre søgninger:

https://arkiv.dk/soeg?searchstring=Shell&page=1&billeder=false&filmklip=fal...

Hvis man klikker på dette link kommer der en masse billeder, der er relaterede til Shell benzin- og oliefirmaet, Shell depoter, Shell biler, Shell tankstationer, portrætter etc.
Men bytter man ordet Shell ud i den store søgetekst med f.eks. Esso eller BP eller DSB eller Zonen eller tankvogne etc., kommer disse emner frem.

God fornøjelse ved Pc´en vi skal jo alligevel passe på UV indekset og kun en tåbe frygter ikke haven!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Til de velbevandrede udi søgningens kunst, undskyld:-) !


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Et uheldigt lokomotiv
Et uheldigt lokomotiv

DSB MY 1123 havde et rigtigt skidt år i 1966, hvor det var involveret i hele 2 uheld. Først gennem en stopbom i Helsingør og 4 måneder senere op bag i et godstog ved Klarskov på Sydsjælland.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak