Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Funicularer i Valparaiso - Larrain og Los Lecheros (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 5/9 2016, 06:20 (2790 dage siden) @ Hans T. Møller

Vi går tilbage til Av. Argentina, vandrer en 6-700 meter, drejer til højre og finder funicularen ”Larrain”. Den åbnede i 1909 og lukkede - i princippet midlertidigt - i 2009. Den er erklæret for ”historisk monument”.

”Larrain” er 68 m lang, hælder 35 grader og ejes af Cía. de Ascensores de Valparaiso S.A.

[image]

"Larrain" set ude fra Av. Argentina

[image]

Vi spadserer herefter blot 300 meter op ad Calle Eusebio Lillo - en parallelgade til Av. Argentina - og finder funicularen ”Los Lecheros”. Den er ligeledes ”historisk monument”, og en restaurering skulle være planlagt!

”Los Lecheros” var i drift 1906-2007, den er 98 m lang, hælder 58 grader, og ejes af Cía. Ascensores del Cerro Lecheros Ltda.

Ved siden af ”Los Lecheros” ligger en lille restaurant, hvor jeg snupper en enkelt øl, for man kan godt blive tørstig af at kigge på funicularer - i hvert fald når temperaturen i skyggen ligger på den anden side af 30 grader celsius.

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MY1101
Kulturbaner
Kulturbaner

Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak