Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB hæver antallet af orange billetter - frit klokkeslet? (Jernbanen i dag)

af steenth, 30/12 2018, 01:45 (1944 dage siden) @ PD Hansen

Allerhelst drømmer jeg om et produkt med rabat, der kan bruges til gentagne rejser på Sjælland i weekenden, uden at kende det helt præcise tidspunkt lang tid før (dvs. ikke Orange), og med dokumentation for rejsehjemmel varigt synlig for kunden (dvs. ikke Rejsekort).

DSB vil kun tilbude Orange på de tidspunkter som ikke har belastning. På Frederikssundbanen var der i sommers et tilbud om at få tiden tilbage, hvor man kunne spare tid på. Men alm. arbejdende rejsende kan reelt ikke bruge det opsparet til noget som helst, da det skal bruges på på tidspunkter, som ikke bestemt er hensigtsmæssigt, hvis også skal passe et arbejde.

10-turs-kort i app løser dette behov fint, men det har DSB m.fl. jo lige afskaffet (for rejser der ikke krydser takstgrænser). Jeg kender fint de sædvanlige bortforklaringer, der jo reelt handler om at tvinge flest mulige over på Rejsekort.

10-turs-kort finds nu kun over Storebælt, da man ikke har noget alternativ for det der. På Sjælland og inden for Takst Vest området er rejsekort billigt med undtagelse af Orange og hvis man rejser nok på periodekort.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak