Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fragttoge i København (Generelt)

af LHJ, 6/5 2019, 21:28 (1817 dage siden) @ canadianpacific

Hej alle.
Jeg nyder virkeligt at tage billeder af toge, særligt godstoge. Men det bliver ofte til meget lange dage uden ret mange skud i kassen. Min ynglings spot er Hvidovre st. hvor jeg har fundet ud af de standser ind imellem.
Er der måske nogen der ligger inde med køreplaner med tider, så jeg slipper for at vente så fandens længe hver gang? :-D


Kære ukendte jernbaneven!

Din begejstring for godstog kan jeg fuldt ud dele, og jeg er sikker på, at du i dette forum vil finde venlige og hjælpsomme "åndsbeslægtede", der kan hjælpe dig. Men der sker så meget andet i Hvidovre, så nyd bare det hele, mens du venter - husk at nu kommer den tid, hvor man ikke behøver at "fryse sig halvt ihjel", mens man venter på det næste godstog (men til gengæld med fordel kan huske solcreme ;-))

Men du må love aldrig mere at skrive "toge". "Tog" hedder det samme i både ental og flertal, uanset hvad eksempelvis ubehjælpsomme journalister måtte finde på at skrive i de trykte og elektroniske medier. Det hedder et tog, toget, flere tog, alle togene ! Og tilsvarende er der ikke noget, der på danske hedder "fragttog"; det hedder godstog. Der er ingen grund til at anvende primitive engelsk-oversættelser, når vi nu allerede har længe indarbejdede danske ord for det samme (det gælder selvsagt ikke bare her, men på en desværre lang række områder ...).

Held og lykke med godstogsjagten!

Mh
LH

PS: Når du skriver om et sådant ukontroversielt emne som her, er der ingen grund til ikke at slutte indlægget med en høflighedsfrase (vh, mh, hilsen etc.) efterfulgt af dit navn, evt. en mere eller mindre gennemskuelig signatur som min (nuvel, jeg er måske også berygtet ...) - der er sikkert interessefæller, der oven i købet kunne tænke sig at lære dig at kende.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailDSB MH372Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak