Den nye Metro, Nordhavnen i en lidt anden vinkel (Generelt)

af Steff @, tirsdag 14. maj, 2019, 15:39 (526 dage siden)

Metroen, sådan lidt fra en anden vinkel

Nu skal Metroen have luft og er derfor gået over jorden. Nærmere betegnet den afgrening fra den kommende city-ring, der skal ud til Nordhavnen og forhåbentlig ende ude ved de store anlægskomplekser for krydstogtskibene. Skibene (plads til 3 stk.) kan sagtens aflevere flere tusinde passagerer og modtage det samme. Gæsterne skal enten til lufthavnen eller se byen en dags tid. Det kræver kontinuerlig buskørsel hele dage at gennemføre dette. Yderligere bygges der i et tempo nye domiciler eller beboelse, næsten ikke set før med 40 procent kontor og resten beboelser, altså en tilgang på tusinder af beboere og arbejdende. P.t. er der en gul bybus med 20 minutters drift!!

Nå, tilbage til metroen. Det er jo meget, meget dyrt at grave/bore, hvorfor hvor muligt, metroen går over jorden og vil så forhåbentligt ende ude ved krydstogtsterminalerne. P.t. er afgreningen altså kommet op fra den kommende Nordhavn metrostation (ved PFA og Århusgade) og den nye rampe ført op til den kommende ”Orientkaj” station. P.t. ender den i fire betonstrenge, der skal bære sporene til sin tid. Det er vel så forhåbentlig meningen at metroen skal føres videre i en bue mod øst til krydstogtsterminalerne.

Billederne herunder er taget enten fra jorden op mod den kommende Orientkaj station og den anden fra en ”drone” (mig) stående oppe i ”Hvad drikker Møller” siloen, der nu er restaurant. Lidt uskarpt (ikke restaurantens skyld men glasvinduerne).
[image]
[image]

Det sidste billede er et af de nye metrosæt fotograferet ved klargøringscentret ved det gamle DSB centralværksted (kør efter ”Lokomotivværkstedet”).
[image]

Hvis man har mulighed for at komme derud (S-tog til Nordhavn eller bus, glemt nummer) skal man gøre det, faktisk fantastisk byggeri med (den dyreste) lejlighed eller Penthouse til lidt over 30 millioner kroner og resten af til tider synes jeg, næsten nyslum til omkring 6 til 10 millioner for en lejlighed. Selv DDR "Plattenbau" havde mere plads omkring bygningerne. Kun ud til vandet, ellers trængt. Ved Portlandtårnene har man fået opført en ny biograf, en firkantet kasse med et par meter til naboernes altaner. Jeg ville nok føle mig lidt snydt til prisen. Men smag og behag.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Opfyldet af den nye ø i Nordhavnen er med opgravet jord fra metrobyggeriet, altså fineste genbrug.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 flyttefirma tilbud

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen