Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Minister har åbnet et rødt rivegilde om Billundbanen (Trafikpolitik)

af Frank Poulsen, 11/7 2019, 23:01 (1751 dage siden) @ ThomasTT

Skulle man hellere gå fra Varde på tværs til Grindsted og Billund evt.? i stedet for at udnytte den gamle trace som måske er for langsom.

Og der sker jo mange andre ting i Billund end lufthavnen...

Udover Legoland, Lego House, Lalandia er der 2 øvrige forlystelsesparker på vej til området.

https://www.bt.dk/samfund/byggeboom-tre-nye-forlystelsesparker-er-paa-vej-til-danmark

Så jeg synes bestemt ideen om nem fremkommelighed med tog til området er fint. Men det bør tænkes ordentligt ind fra start. Og der får man de største forbindelser med en tværbane, og det kan så give skift i Jelling, hvis man skal fra sydøst (Vejle, Fredericia, Odense osv. Og det må da være hurtigere også Esbjerg - Århus via Billund end indover Kolding, Fredericia og Vejle. Så det er en kombination af at Danmarks næststørste og femtestørsteby får direkte forbindelse til større lufthavn og et hav af forlystelser i området, og så kommer der også en alternativ direkte mellem de 2 byer som med hurtig krakmåling kan blive 20-25 km kortere. Og enkeltspor med få krydsninger kan vel også laves til 160 km/t i hastighed så det reelt også bliver hurtigere.

Om der er så er basis for alt den turistindustri og forlystelser i det område, tja det må dem der bygger det jo mene. Men det er trods alt en del mennesker der skal dertil må de regne med.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak