Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skånetrafiken vil købe 18 nye Øresundstog hos Stadler (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 2/3 2020, 09:03 (1517 dage siden) @ Gæst42

Når det er sagt er IC-tog alligevel de fakto regionaltog, så kan ikke se nogen grund til at passagere til/fra Vejen skal have krav på bestemte tog frem for Sjællandske pendlere.. Udover man måske kunne sige at dem der er fleste af burde tilbydes det bedste ?

Argumentet mod ET i Sverige, er jo netop den dårlige komfort når der rejse langt, så jeg har svært ved at se, hvorfor rejsende fra f.eks. Vejen eller Vejle ikke skal tilbydes samme komfort - rejsen er af samme længde, rejsens pris er den sammen - men alligevel skal den fra Vejen rejse i 'regionaltog' mens dem fra Vejle kan rejse i 'Intercitytog'...

Sædeopgraderingen bestod i at alle togsæt blev ens og at alle sæt fik IC3-sæder i stillezonen og første klasse.

Der er vel kun i omkring halvdelen af sættene, at sæderne i stillezonen er udskifte til IC-sæder - i de resterende sæt er der stadig IR4 sæder.

Ps det er halvdelen af sæderne i ER der er opstillet i vis-a-vis...


Vogn 1x (den med DSB 1' og stillezone) holder vi uden for regnestykket - for der er 3 forskellige sædeopstillinger, hvor antallet af DSB1 varierer.

Vogn 2x er der 8 sæder der er opstillet vis-a-vis, men med mindre afstand end i MF - og deraf et meget lille bord. (44 fly / 8 vis-a-vis)

Vogn 3x er alle sæder på nær 4 opstillet som IC3 og med samme afstand (4 fly / 40 vis-a-vis)

Vogn 4x er der 8 sæder der er opstillet vis-a-vis, men med mindre afstand end i MF (42 fly / 8 vis-a-vis)

Det giver 90 sæder med fly opstilling og 56 med vis-a-vis opstilling - og det er jo langt fra halvdelen, hvoraf de 16 oven i købet mangler et ordentlig bord, så er der er 40 tilbage med samme opstilling som MF.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Bogen om DSB litra E
Bogen om DSB litra E

I 2006 udgav Steffen Dresler bogen ´DSB litra E svensk- og danskbyggede eksprestogslokomotiver´. Med forfatterens velvilje er bogen digitaliseret og forsynet med en ekstra tegning. Her er hele historien om de smukke E-maskiner.

Læs mere

Jernbanebøger

Lokomotivet Årsskrift 2023

Lokomotivet Årsskrift 2023. Pris 460 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak