Nattog: ÖBB i samarbejde med DSB? (Generelt)

af Niels Bak, onsdag 14. oktober, 2020, 18:41 (8 dage siden)

Trafikverket er klar til at begynde at forhandle om drift af nattog fra Stockholm/Malmø til Hamborg/Bruxelles, skriver jarnvager.nu

Forhandlingerne kommer på grund af tidspres til at foregå uden offentligt udbud direkte med de selskaber, som er i stand til at varetage driften, herunder har materiel til det - altså lokomotiver, som kan køre i alle de relevante lande og adgang til sovevogne. Artiklen peger på et konsortium af ÖBB i samarbejde med DSB som favorit til at drive i hvert fald Malmø-Bruxelles-ruten.

Jeg ved ikke, hvor velorienteret jarnvager.nu er, og der er ikke kilde på spekulationerne, men artiklen virker ret velresearchet. Den peger på en række udestående problemer, som skal løses, inden driften kan komme i gang, planlagt til 2022. Herunder ikke mindst, hvordan man får finansieret driften på den tyske del af ruterne, da Tyskland lovmæssigt ikke er i stand til at gå ind og støtte ruterne, og der ikke er tid til at vente på en lovændring, selv hvis tyskerne skulle ønske dette.

Artiklen berører dog ikke et af de andre problemer, nemlig et evt. tilskud til Stockholm-Hamborg-toget, da Danmark næppe er interesseret i at være med til at finansiere et tog, som krydser landet midt om natten.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
3 flyttefirma tilbud

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen