Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

LVCC Loop - En gummihjuls metro i Las Vegas (Generelt)

af andersj, Aalborg, 25/7 2021, 19:09 (1020 dage siden) @ TeamBaumann

Jeg bemærker at der ingen nødudgang eller flugtveje i de tunnelrør ved Las Vegas
og man kender rygter og nyheder, hvis Teslas batteri-biler går i brand
kort sagt ... denne tunnel rør er et dødsfælde ( hvis den ene Tesla få strømsvigt og anden kører
lige op i røven - BOOM )

Man kan leve med større afstand mellem nødudgange, hvis man eksempelvis har røgventilering, tværforbindelser mellem tunnelrør eller andre tekniske installationer. Men det ser ud til blot at være tale om et par små pulverslukkere der hænger i tunnelstationen - disse pulverslukkere kan forsinke en brand i en minibil som VW Up, men er nytteløs ved en brand i en elbil. Det ser ikke engang ud til at man kan åbne dørene fuldt og som du nævner er der ingen flugtveje i selve tunnellen i form af et nødfortorv eksempelvis.

Men selv hvis der sker et sammenstød med fastklemte uden at køretøjerne bryder i brand, vil redningsfolk have ualmindeligt svært ved at tilgå køretøjerne. Det er relativt pladskrævende at foretage en frigørelse og stort set umuligt i sådan en smal tunnel. Man behøver ikke at være fysisk fastklemt for at der er behov for at klippe bilen i stykker, man kan nemlig også være teknisk fastklemt hvis patienten eksempelvis klager over smerter i nakken/ryggen og derfor skal hives ud fastgjort til et spinebord - det kræver en fjernelse af taget på bilen!

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak