Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Australienstur (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 4/12 2011, 12:01 (4530 dage siden) @ Tommy Nilsson

En frisk rapport fra "Nedenunder".
For nogle dage siden tog jeg til et område kaldet Chullore små 15 km fra Sydney, hvor jeg på Google Maps kunne se en masse spor. Bag nogle træer fik jeg øje på et firkantet sølvfarvet lokomotiv og tænkte - yes MZ! Lang næse - det var godtnok en maskine fra Independent Rail, der købte de danske MZ (så sølvfarven passede) med det var en Class 44, der med førerrum i begge ender, lignede en MY/MZ hybrid.

[image]

Jeg er nu flyttet ud i bakkerne nord for Sydney i et stort hus sammen med 4 andre lejere. Nærmeste station hedder Pymble og er "kun" en CityRail (S-tog) station. Der er dog ikke langt til Hornsby, der ligger på hovedlinien nordpå fra Sydney.
Independent Rails website kan man bl.a. læse, at de kører containertog mellem Botany Bay og Newcastle, så de må igennem Hornsby. I går tog jeg derfor til Hornsby og fik da også set 4 godstog men desværre ingen MZ-trukne. Her kommer et par billeder.

[image]

Det er ikke hver dag man får 6 arbejdende maskiner med på 1 billede. Til venstre et nordgående Pacific National containertog trukket af NR 49, 34 og 58. Til højre et sydgående Southern Shorthaul Railroad kultog trukket af G513, C503 og G514.

[image]

Et nærbillede af SSR-togets tre maskiner. På selskabets website kan læses mere om maskinparken.

[image]

Begge tog blev bare ved og ved. Jeg vil tro, at begge tog var over 1.000 meter lange.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak