Væltede smalsportog.

af Bent Hansen, 3/6 2014, 09:56 (3618 dage siden)

Hej.

Der var for nylig et spørgsmål om et uheld på en mergelbane. Jeg svarede, at uheld på blandt andet mergelbaner hørte til dagens uorden og var så almindelige, at sikkert langt fra alle blev fotograferet. Det kunne altså være svært at få et ulykkesfoto bestemt nærmere. Nu lykkedet det så i dette tilfælde.

Jeg har nylig inddateret oplysninger, og fandt herunder notitser om adskillige uheld og ulykker på en enkelt mergelbane tilhørende Halle Mergelselskab. Her var på få år rapporteret 6 ulykker og uheld, heraf flere alvorlige og en enkelt med dødelig udgang. Dertil en enkelt ildspåsættelse, som dog ikke blev alvorlig. Jeg er ikke engang færdig med at gennemgå materialet, men er det typisk, så kan man regne med et par uheld pr. selskab pr. år, og mindst en alvorlig ulykke pr. selskab.

Jeg arbejder stadig på sagen om Thomas´ ukendt lokomotiv på ukendt bane:

http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=16265

Jeg afventer i øjeblikket svar fra udbyderen om, hvor han har året 1910 fra. Det vælter nemlig min ellers skudsikre bestemmelse!

Med venlig hilsen

Bent Hansen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailDSB ME1520
Faxe Jernbane - FJ
Faxe Jernbane - FJ

Danmarks første privatbane var den smalsporede Faxe Jernbane fra Faxe Kalkbrud til ladepladsen ved stranden, der åbnede i 1864. Banen var i drift helt frem til 1982, hvor lastbilerne overtog transporterne. Her er historien om Faxe Jernbane med fokus på det rullende materiel.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak