Små Q-vogne i Ålborg, farveangivelser mv. i LOKOMOTIVET

af Steffen Dresler, 30/1 2019, 17:55 (1914 dage siden) @ Sydfyn

SFJ, OKMJ og OMB-vognene var ikke grønne bortset fra ganske få OKMJ og OMB vogne, som blev ommalet omkring 1960-62. Fra 1912 var banernes almindelige godsvogne grå, efter den sidste SFJ-maskiningeniør A.C.Andersens vurdering nærmest "birkegrå." Vogne bygget i 1920'erne var ligesom Horsensbanernes behandlet med et imprægneringsmiddel og var således ikke malede. Desuden fandtes der en del hvide vogne.
Den korrekte grå vognfarve kan ses på DJK's SFJ Pd 1138 eller i bremsekupeen på SFJ Qb 415, som står i remisen i Fåborg.
med venlig hilsen
Lars Viinholt-Nielsen

…………….hvilket også klart og tydeligt fremgår hvis man læser den medfølgende artikel hvor bl.a. står:

"I anden række ses en bemaling, som kun fandtes på vogne fra nordfynske baner, nemlig NFJ, OKMJ og OMB. Farven kaldtes officielt resadagrøn. Efterhånden brugte naturen sin store pensel, og i 1950´erne og 60´erne havde den "ommalet" flere vogne i sort-grøn. Farve Humbrol 83-grøn".

Den nævnte artikel er på ingen måde en specifik gennemgang af alle privatbanernes enkeltvogne, men en oversigt/orientering over de forskellige farvenuancer, der generelt blev anvendt hos de private selskaber, altså kunne afvige fra "normalen" (DSB). Om åbne godsvogne henvises til nr. 82.


Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak