Tysk film fra slut 50´erne om Grossenbrode-Gedser overfarten

af Lars @, søndag 05. maj, 2019, 20:58 (79 dage siden) @ Steffen Dresler

Men noget helt andet er, at der på min sidemenu til filmen vistes muligheder for at andre film, bl.a. denne ”Lehrfilme Rangierdienst, Ablaufbetrieb und Stossbetrieb”. Og når man nu alligevel havde misset 10 forestillingen i byen, så downloade og se.

Der var umiddelbart en masse associationer og genkendelse ved den tyske DB film og pludselig gik det op for mig at, bortset fra tyske jernbaneuniformer og tale, var det jo næsten som taget ud fra de to DSB film og ”Trykluftbremsen” og ”Her er Banerne”. Alle filmene kan jo anbefales at se.

A propos sikkerhed ved rangeringen, var det morsomt at se forskelligheden i opfattelsen af denne i gennem tiderne. DSB og DB filmen tager sikkerheden nøje, SELVOM vi nok i dag ikke må løbe og smide ”en hund” foran hjulene på en kørende vogn samt stødrangere.

Ja, den faldt jeg også i :-)

Utroligt så omstændeligt det var, men det var selvfølgelig et spørgsmål om sikkerhed, selv om det ofte må have været svært at høre råb og højttalermeldinger i larmen fra prustende damplokomotiver og rullende vogne.

Kasketterne sad i øvrigt flot på flere af herrerne...

--
mvh
Lars
Esbjerg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen