PIONÉR - kan sagkundskaben be- eller afkræfte

af Bent Hansen @, lørdag 09. november, 2019, 16:56 (442 dage siden) @ Peter Andersen

Hej.

Frihavnsanlægget er nok en tilsnigelse, men det var dét vore forgængere, de gamle nu afdøde pionerforskere, angav.

Jeg forsker stadig, og jeg har lige nærstuderet nogle billeder, der skulle være udgravning af Østre bassin i Søndre Frihavn, men i baggrunden bag gravesmaskinen stod træer. De er ikke almindeligt på havbunden. De gamle forskere antog billedgiveren, den gamle lokomotivførers bestemmelse, og han har givetvis deltaget i omtalte udgravning, men har har også deltaget i andet, som han har glemt!

Frihavnen anlagdes af Werner, Winkel, Madsen, Glud og Johannsen, men N. C. Monberg nævnes ikke. Nogle af hans maskiner havde også en anden sporvidde, så helt givet, at han har været beskæftiget med andre anlæg i forbindelse med anlæg af Frihavnen! Og i øvrigt de efterfølgende arbejder med voldsløjfning, Østerport-anlæg, Kystbane udbygning mv.

Jeg tror efterhånden, at vi roligt kan trække Monberg fra selve Frihavnen! Det gælder også hans lokomotiv Sappeur, der stadig kaldes Jessie i ældre kilder.

Jo, der er nok at redde ud, og det tager tid.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen